La Mine Colline

Connecterra - Eisden
(© J.)

Een leuk weekend in Limburg. Het is aangenaam toeven in La Mine Colline, een stijlvolle B&B met gastvrije uitbaters, ruime kamers en een smakelijk ontbijt. C-mine en het Nationaal Park Hoge Kempen liggen vlakbij.


De C-mine expeditie is een aanrader.  De tocht start in het Energiegebouw van de C-mine site en gaat vervolgens van 6 meter onder de grond tot 60 meter hoog op de schachtbok.

Het Nationaal Park heeft 6 toegangspoorten. We hadden dit weekend maar tijd voor één: Connecterra. Het is er bijzonder mooi waar vroeger de steenkoolmijn van Eisden actief was. De bewegwijzerde wandeling van 11 km leidt je langs de stille waterplas en over de terrils.  Het uitzicht is fantastisch maar de klim is steil.

Dineren bij Peppe en Gaspare in La Botte maakt het weekend compleet. De degustatiemenu is zonder meer subliem en de aangepaste wijnen zijn zalig. Tel daar de gastvrijheid van Peppe en Gaspare bij op en je hebt een topavond.

LangoustinesTagliatelleDoradeLambs rumps

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.